cursus

De cursus start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

In deze tijd gaan we het gehele brouwproces doornemen en laten we zien hoe je met zowel een hele simpele (goedkope) installatie als op een wat meer geautomatiseerde (duurdere) manier bier kunt brouwen.

Elke deelnemer krijgt een cursusmap uitgereikt waarin alles nog een keer wordt uitgelegd en later nog kan worden terug gekeken.

Na de kennismaking gaan we echt aan de slag. Tijdens het maishen (versuikeringsproces) en het koken met de hop hebben we tijd om de theorie te bespreken en wordt er voor een lunch gezorgd. Aan het eind van de dag is het bier klaar om in een emmer met kraan en waterslot mee naar huis te nemen om daar te vergisten en te laten rijpen. Via een app-groep wordt je verder begeleid in het bottelen en navergisten en kun je vragen stellen over zaken die nog niet helemaal duidelijk zijn.

 

Cursus

De cursus kost 99 euro, inclusief:

 

 - koffie of thee bij binnenkomst

 - een cursusmap 

 - mout,hop en gist

 - lunch

 - vergistingsemmer met kraan en waterslot

 - ongeveer 8 liter speciaalbier

 - toegang tot de WhatsApp-groep voor vragen

 

Opgeven via het contact formulier bij de pagina Contact