Even voorstellen

Mijn naam is Lex Meeuwisse en ik brouw al sinds 1990 mijn eigen bier.

Eerst met een moutextract, later over naar volmout.

Ik ben medeoprichter van het Almeerse Biergilde Gambrinus en was daar 24 jaar de voorzitter van.

De gemeente Almere kocht de apparatuur aan voor stadsbrouwerij de Kemphaan. In 2005 kwam de brouwerij onder beheer van het Biergilde en was ik een van de brouwers en vanaf 2010 de brouwmeester.

Ook heb ik bij het Bier Keurmeesters Gilde de opleiding tot bier keurmeester gevolgd en was ik een aantal jaren jurylid bij diverse kampioenschappen.

Ik geef al 23 jaar cursussen in het brouwen van bier en zag een aantal cursisten een eigen brouwerij beginnen of Nederlands Kampioen worden.

Inmiddels 69 jaar oud en gepensioeneerd, maar nog vol enthousiasme om mijn kennis en ervaring te delen.

In samenwerking met Maurice Bouma, de brouwmeester van brouwerij Praght bieden we een brouwcursus aan.

Al sinds 2007 wordt er ambachtelijk bier gebrouwen in Flevoland bij Brouwerij Praght in Dronten. Deze sociale brouwerij, onder leiding van brouwmeester en eigenaar Maurice Bouma, vindt zijn oorsprong in een levenslange passie voor bier!

Als streekbrouwerij streeft Brouwerij Praght ernaar om zoveel mogelijk lokale biologische granen, hoppen en andere kruiden te gebruiken. Samen met de inzet van deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt (h)eerlijk en toegankelijk bier gebrouwen.