prev next

Biercursus voor beginners

De laatste cursus in Almere start op 18 maart van 10 tot 2. 

2e dag op zaterdag 25 maart van 10tot 2.

3e dag op zaterdag 15 april van 10 tot 2.

4e dag op zaterdag 22 april van 9 tot 5.

Afsluiting op zaterdag 10 juni van 2 tot 5.

De cursus vindt plaats in het proeflokaal en de brouwzaal van Stadsbrouwerij de Kemphaan in Almere gedurende +/-10 weken en altijd op een zaterdag.

In kleine groepjes van max 12 personen   zal zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.

De cursus bestaat uit 6 dagdelen

  1. Kennis maken, theorie en proeverij. van 10 tot 2
  2. Uitreiken van de attributen en 1e brouwsel maken met moutpoeder. 10-2
  3. Bottelen van eerste brouwsel 10-2
  4. Brouwen met graan van 9 tot 5 (2 dagdelen)
  5. Eindresultaat proeven.van 2 tot 6.

Tijdens de cursus wordt men ontvangen met koffie of thee.

De cursus is inclusief een proeverij van 5 Kemphaanbieren.

De cursus is inclusief de volgende attributen:

  • 2 vergistingsemmers met deksel.
  • thermometer.
  • hydrometer
  • maatglas.
  • hevelslang
  • dekseldoorvoer 
  • waterslot
  • cursusmap
  • Alle ingrediënten om 2x 10 liter bier te maken

Naast de brouwspullen gaat men 2 maal met +/- 10 liter bier naar huis.

De kosten van de cursus bedragen   € 169,00

Is men al in het bezit van alle attributen of wil men met meerdere personen met 1 brouwset werken, dan wordt €35,00 in mindering gebracht op het cursusgeld.