prev next

Biercursus voor beginners

De Volgende cursus start weer op 4 september  en de cursus daarna op 6 november. zie home pagina

De cursus vindt plaats in het proeflokaal en de brouwzaal van Stadsbrouwerij de Kemphaan in Almere gedurende +/-10 weken en altijd op een zaterdag.

In kleine groepjes van max 12 personen   zal zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.

De cursus bestaat uit 6 dagdelen

  1. Kennis maken, theorie en proeverij. van 10 tot 2
  2. Uitreiken van de attributen en 1e brouwsel maken met moutpoeder. 10-2
  3. Bottelen van eerste brouwsel 10-2
  4. Brouwen met graan van 9 tot 5 (2 dagdelen)
  5. Eindresultaat proeven.van 2 tot 6.

Tijdens de cursus wordt men ontvangen met koffie of thee.

De cursus is inclusief een proeverij van 5 Kemphaanbieren.

De cursus is inclusief de volgende attributen:

  • 2 vergistingsemmers met deksel.
  • thermometer.
  • hydrometer
  • maatglas.
  • hevelslang
  • dekseldoorvoer 
  • waterslot
  • cursusmap
  • Alle ingrediënten om 2x 10 liter bier te maken

Naast de brouwspullen gaat men 2 maal met +/- 10 liter bier naar huis.

De kosten van de cursus bedragen   € 149,00

Is men al in het bezit van alle attributen of wil men met meerdere personen met 1 brouwset werken, dan wordt €35,00 in mindering gebracht op het cursusgeld.

De volgende groep start weer in September


De cursusdata van de aankomende cursus zijn:

4 sept van 10 tot 2

11 sept van 10 tot 2

2 okt van 10 tot 2

9 okt van 9 tot 5

13 nov afsluiting van 2 tot 5